Aaltense Musea haken met begraafplaatsen in op Open Monumentendag 2012

Het 2e weekend van september is het open monumentendag (8/9 september). In het kader van de Open Monumentendag gaat er een route langs monumenten waardoor geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in verschillende monumenten die doorgaans gesloten zijn. De drie gebouwen van de Aaltense Musea - Markt 12, Frerikshuus en de Dorpsboerderij Freriksschure- zijn alle drie rijksmonument. Ze zijn daarom onderdeel van de standaardroute.

Ieder jaar wordt ook een thema uitgelicht, dit jaar is dat 'Groen van Toen'. Het thema speelt daarbij altijd een belangrijke rol voor de gemeente en de commissie Open Monumentendag (OMD) om bijzondere activiteiten te organiseren en eigenaren of geïnteresseerden te vragen daar aan te willen bijdragen.

De Aaltense Musea haken ook dit jaar weer in op het thema met verschillende activiteiten:

1. Als bijzondere activiteit wordt dit jaar door de Aaltense Musea het thema begraafplaatsen uitgelicht. De begraafplaatsen worden dan ook in de route van de gemeente opgenomen.

2. In de Dorpsboerderij Freriksschure is een expositie te zien waarin in tekst en beeld wordt ingegaan op de begraafplaatsen. Er is een fotoserie te zien van de begraafplaatsen met de bijzonderheden zoals architectonische grafelementen of graven van bijzondere Aaltenaren. De expositie is gratis toegankelijk.

3. Daarnaast zullen op de verschillende begraafplaatsen in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo rondleiders van de Aaltense Musea vertellen over de achtergrond en bijzonderheden van de desbetreffende begraafplaats.

4. Er komt een verslag en fotoreportage hierover in De Panne, het tijdschrift van de musea.

De gemeente Aalten werkt momenteel ook aan een verkenning van de begraafplaatsen. De activiteit van de Aaltense Musea sluit daar dus ook mooi bij aan.

Voor meer inlichtingen:

Aaltense Musea:

Entree expositie in dorpsboerderij Freriksschure gratis

Markt 14 - Aalten

Openingstijden:

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur.

Zondag 14.00 – 17.00 uur.

Maandag gesloten.

Zie voor de meest recente informatie: www.aaltensemusea.nl


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free