GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Op de grens van Aalten en Lichtenvoorde in de omgeving van de Zilverbekendijk is in december 2007, na een lange voorbereidende periode, gestart met de bouw van Windmolenpark Hagenwind. Dus nu bijna 5 jaar geleden. Het is een veelbesproken project geweest. Er waren voor- en tegenstanders. Met name met de hoge windmolens had men moeite. Deze zouden het landschap ontsieren. Voorstanders zijn blij met deze milieuvriendelijke vorm van energiewinning. De gemeente Aalten levert met de realisatie van de acht windmolens in het Aaltense Goor een bijdrage aam de verbetering van het klimaat. De uitstoot van CO2, één van de veroorzakers van het broeikaseffect, wordt hierdoor teruggedrongen. Met het windmolenpark in het Aaltense Goor wordt groene en duurzame stroom opgewekt. Een milieubewuste keuze dus. In de V.O.f. Hagenwind hebben zich elf initiatiefnemers verenigd. Zeven eigenaren van de gronden waarop de windturbines zijn gerealiseerd en vier deelnemers van buiten het gebied. Gezamenlijk hebben zij voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van Windpark Hagenwind een Vennootschap Onder Firma (VOF) opgericht. Er was veel protest tegen de komst van het windmolenpark. Teveel inbreuk op het landschap en aantasting van het uitzicht zijn enkele argumenten die serieuze bezwaren opleverden. Uiteindelijk is het Windmolenpark Hagenwind toch gerealiseerd. Het Windmolenpark omvat acht windturbines met elk een vermogen van 2 Megawatt (MW), een ashoogte van 100 meter en een rotordiameter van 82 meter. Het 16 Megawattt grote windpark is het grootste binnenlandse molenpark van Nederland en ligt op de grens van Aalten en Lichtenvoorde. Windpark Hagenwind levert voldoende electrische energie voor 10.000 huishoudens. De levensduur van de windmolens wordt geraamd op ongeveer twintig jaar.
AHJ.Domhof maakte eenb aantal jaar geleden deze mooie website: